IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България ще е популярна дестинация за руски туристи, твърдят руски туроператори

По данни на Асоциацията на руските туроператори цената на почивката в България за руснаците ще е с 35% по-ниска спрямо миналогодишната

14:47 | 30.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
България ще е популярна дестинация за руски туристи, твърдят руски туроператори

В опит да привлекат повече руски туристи популярните дестинации намаляват цените, твърдят от Асоциацията на руските туроператори, цитирани от РИА Новости. Според анализираните оферти почивката в България ще е с 34,8% по-евтина спрямо миналата година. Предложенията от Черна гора са с 40% по-евтини, а от Гърция и Турция – с по 30%.

От данните на Асоциацията от резервациите към края на март е видно, че средностатистическа почивка за двама през този летен сезон струва 1147 долара, което е с 22% по-ниска цена спрямо миналата година.

По прогноза на руския клон на TUI България, Гърция и Черна гора ще бъдат сред най-популярните дестинации за руските туристи през тази година. Турция и тази година ще остане лидер на пазара.

Според генералният директор на TEZ Tour Владимир Каганер някои гръцки курорти, основно Халкидики и Крит, пък нямат алтернатива на руските туристи. Хотелите им зависят много от руските граждани и дори германските туристи не биха могли да компенсират намалението. По тази причина и хотелиерите по тези курорти са склонни да пристъпят към намаления.

Спадът на туристи от Русия и Украйна притеснява и българските власти и от тази година са въведени редица облекчения при издаването на визи за гражданите на тези държави. Проучват се и възможности визите да бъдат издавани директно на летището, при пристигането на туристите в България, отчита агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Nikola666
преди 9 години
Днес туристи, утре имигранти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още