IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартрансгаз" реши да строи продължението на "Турски поток" до Сърбия

Причината е успешното приключване на трета фаза от икономическия тест за проекта

16:41 | 31.01.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фаза 3 на икономическия тест от процедурата за транзитния газопровод "Турски поток" на наша територия от турската до сръбската граница е с положителен резултат. Това става ясно от публикуваните от "Булгартрансгаз" днес резултати, с което успешно приключва Open Season процедурата по проекта за развитие и разширение на газопреносната система.

Според публикуваната информация с подадените ангажиращи заявки от ползвателите е резервиран 100 процента от обявения в рамките на третата фаза капацитет на българо-турската граница и 100 процента от обявения капацитет на българо-сръбската граница, допълват от газоразпределителното дружество.

В резултат от проведените две фази, в съответствие с одобрените от Комисията за енергийно и водно регулиране правила на процедурата, "Булгартрансгаз" промени параметрите, за да постигне положителен резултат на икономическия тест във Фаза 3, уточняват от дружеството. Поради тази причина предлаганият капацитет е бил редуциран до нивото на заявките на кандидатите в предходната фаза при срок за резервации от 20 години.

Резервационните цени са били актуализирани, за да се запазят одобрените от КЕВР финансови параметри на процедурата.

Ангажиращи оферти за участие във Фаза 3 на икономическия тест в предвидения за това срок 29-30 януари 2019 г. са били подадени от трима кандидати, посочват от газоразпределителната компания.

След постигнатия положителен резултат в икономическия тест "Булгартрансгаз" ЕАД е взел окончателно инвестиционно решение за реализиране на "Проект за развитие и разширение на газопреносната система", в съответствие с което ще сключи ангажиращи договори за капацитет с кандидати, подали ангажиращи оферти.

Прогнозните инвестиционните разходи на проекта възлизат на 2 767 115 441 лева без ДДС, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Sokratus
преди 5 години
"В резултат от проведените две фази, в съответствие с одобрените от Комисията за енергийно и водно регулиране правила на процедурата, "Булгартрансгаз" промени параметрите, за да постигне положителен резултат на икономическия тест във Фаза 3, уточняват от дружеството."Или как се нагласяват резултати!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още