IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгаргаз" предлага запазване на цената на газа през четвъртото тримесечие

Окончателно предложението ще бъде внесено в ДКЕВР на 10 септември

18:53 | 09.08.13 г.
"Булгаргаз" предлага запазване на цената на газа през четвъртото тримесечие

Цената на природния газ за четвъртото тримесечие на тази година да остане без промяна, а именно 630,00 лв. на 1000 куб. метра (без ДДС), се посочва в съобщение на "Булгаргаз".

В съответствие с изискванията на Закона за енергетиката "Булгаргаз", дъщерно дружество на "Български Енергиен Холдинг", в едномесечен срок преди подаване на заявлението за промяна на действащите цени за всяко тримесечие в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране следва да я оповести в средствата за масова информация.

Прогнозната цена отчита тенденциите в съотношението лев/долар, цените на алтернативните на природния газ горива на международните пазари и изискванията на нормативните актове за регулиране на цените, посочват от дружеството.

Окончателно предложението на "Булгаргаз" за цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2013 г. ще бъде оповестено при внасяне на предложението в ДКЕВР на 10 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още