IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Булгаргаз“: Доставките на природен газ не са нарушени

Количествата природен газ в хранилището в Чирен са достатъчни за два месеца, гарантират от дружеството

12:16 | 25.03.14 г.
„Булгаргаз“: Доставките на природен газ не са нарушени

Нагнетяването на природен газ в хранилище "Чирен" е прекратено. Към 22 март в него има 202 млн. куб. метра природен газ, като тези количества ще стигнат за период от не повече от 60 дни. Това каза пред журналисти началникът на отдел "Лицензионна дейност" към "Булгаргаз" Александър Петров.

Той уточни, че от началото на месеца в хранилището са добавени 10 млн. куб. метра газ и към момента количествата са достатъчни.

В момента е преустановен и добивът, и нагнетяването, защото е изпълнен планът за действие към края на март. Компанията обаче има готовност да продължи нагнетяването в следващи периоди, за да "бъде спокойно обществото", допълни още Петров.

По негови думи към момента доставките на природен газ се изпълняват по договор без нарушения и забавяне.

Припомняме, че хранилището в Чирен е един от алтернативните източници на природен газ в случай на задълбочаване на кризата в Украйна и спиране на доставките на енергийни източници от Русия. България може да разчита още на обръщане на потока от връзката с Гърция, както и на резервите, които по закон трябва да имат промишлените предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още