IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП започва разговори с 20 партии и НПО-та за предстоящия вот

Ще обсъждат общи действия за провеждане на честни избори и паралелно преброяване на гласовете

18:38 | 19.01.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

БСП започва разговори с партии и неправителствени организации (НПО) за общи действия за провеждане на честни избори и паралелно преброяване на гласовете.

Партията кани на разговори 20 партии и неправителствени организации, с които да бъдат обсъдени предстоящите парламентарни избори. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

В четвъртък ще се проведат срещите с първите 10 формации, а в петък - с останалите 10.

БСП предлага диалог и подкрепа при наблюдението на изборния процес за осигуряването на честността на вота.

"Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. 

"Ние, като най-голямата опозиционна партия, каним всички, които искат смяна на модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот, да успокоим българските граждани, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласуват и че ще имат гаранти за това", каза Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

От БСП предлагат "общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен".

След заседание на парламентарната група на БСП тази вечер ще стане ясно дали ще бъдат направени предложения за промени в Изборния кодекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
Създаването на общ отпор срещу сегашното мутренско-комунистическо управление ще бъде основен фактор за измитането му и да тръгнем към нормална държава, а не бананова република, каквато ни направи тлъстия *** от Банкя. Дори нямам желание да се занимавам с него, защото той очевидно не е психически добре и не знае какво върши.Просто по-скоро да ги изметем - него и неговата пасмина (***, дуловската изложба, слагачите му, седящи пред него с паничка - Биков, Георг (видиш ли) Георгиев, селянин по вид и душа, Георги Марков, или иначе казано, старателния агент Николай и т.н., а също КАСКЕТА и невидимите за чисти очи Шиши ПееФски, доган - повелителят на студения резерв и т.н.Добра идея е на всички извън управлението да търсят форми и инициативи за обединение преди изборите. Знаем номерата на боко, знаем изпростялото ни население, което живее на места скотски, знаем умението на боко да лъже и се прави на "народен". Той не е народен, а е безогледен *** в своя полза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още