IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП внася вот на недоверие към правителството за корупция

Затягането на мерките срещу разпространението на болестта служи за „прикриване на скандалите и закрепване на управлението“, коментира Корнелия Нинова

11:09 | 08.07.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Лидерът на БСП Корнелия Нинова.&nbsp;</span><em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Лидерът на БСП Корнелия Нинова. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

БСП ще внесе вот на недоверие към правителството за корупция следващата седмица, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Внасяме другата седмица вот на недоверие за корупция. Оставката и падането на този кабинет е гаранция за просперитет на България и перспектива пред българския народ“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНР.

В декларация от името на парламентарната група Нинова отправи поредните критики към кабинета „Борисов 3“.

От трибуната на парламента лидерът на левицата посочи, че съществуват поне три реалности в момента.

Първата е пандемията от COVID-19. Болестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните мерки, вместо да ни е урок за спешна реформа в здравния модел, все повече се засилва усещането за политически цели. Прави впечатление, че случаите на заразени растат правопропорционално на скандалите, генерирани от властта“, смята Нинова.

Според нея именно затягането на мерките срещу разпространението на болестта служи за „прикриване на скандалите и закрепване на управлението“.

По думите на лидера на БСП втората реалност е икономическата и социалната криза, която е следствие на пандемията.

„С просто око се вижда, че идва торнадо, което засмуква и унищожава работници, фирми, инвестиции и домакинства“, предупреди Нинова.

Тя отбеляза, че третата реалност е най-опасната. „Не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни – България", заяви още Нинова пред депутатите. 

Според нея България ще започне да се възстановява, когато моделът на превзетата олигархично-паралелна държава, олицетворявана от Бойко Борисов си отиде.

„Днес внасяме предложението за анкетна комисия, която да установи фактите за закупуването на акции на ПИБ на занижени цени. Защо, кога, кой е как решава това. До дни внасяме предложението за парламентарна комисия за липсващите 700 млн. лева от хазната вследствие на лобизъм, задкулисие и скрити договорки от хазната“, изброи аргументите за искане на вот на недоверие още Нинова, цитирана от Агенция „Фокус“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
крас
преди 3 години
Ама тези съществуват ли още?!Ако тези са опозиция , то тогава аз съм ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto
преди 3 години
БСП е най-яловата и удобна опозиция, на която управляващите у нас могат да мечтаят. Те са толкова неубедителни в посланията си, стоят толкова недодялано,че с всеки вот олекват повече и повече. Как един път не пожелаха да напипат пулсът на хората, ей така поне от куртоазия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 3 години
и сега ще бъде преизбрана тиквата... без значение кво правят в бсп... така че все тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
Не съм фен на боркото, ама забравят за другарката масларова... Или пък за оня пикаещия в шадраваните. 90% от дупетатите са на хранилка към някого, но се правят на ощипани.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
фиг.1
преди 3 години
Ама че глyпачка! Сега Борисов може да използва повода за да подаде оставка и да остави Радев и Нинова да се оправят с втората вълна на кризата, провалът на туристическия сезон и другите икономически последици. След това преизбирането му е вързано в кърпа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още