IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП: Избирателите ни отредиха ролята на опозиция в парламента

Изборите не разрешиха политическата нестабилност, смята социалистът Жельо Бойчев

19:41 | 05.10.14 г. 1
БСП: Избирателите ни отредиха ролята на опозиция в парламента

Избирателите отредиха ролята на опозиция на БСП в 43-то Народно събрание, коментира Жельо Бойчев от софийската организация на социалистите пред „Нова телевизия”. Според него партията е единствената алтернатива на ГЕРБ и затова не може да се очаква двете партии да съставят правителство.

Резултатът е разочароващ и под потенциала на левицата в България, смята още Бойчев и допълни, че в БСП са се надявали, че избирателите са разбрали какви политики е започнала партията и ще подкрепят усилията й.

„Този вот показва, че плащаме цената на управлението, за редица компромиси и грешки, които допуснахме при управлението, съставянето на правителството, и начина, по който прекратихме мандата”, смята още Бойчев.

Изборите не разрешиха политическата нестабилност – от четирипартиен парламент имаме седем или осем партии, които влизат в парламента, обясни още Жельо Бойчев.

Според съпартиеца на Бойчев Георги Кадиев обаче всеки вариант на правителство е по-добър от това да не бъде съставено ново правителство. Коалиция между БСП и ГЕРБ обаче може да бъде направена само при затворени врати.

„Ненормално е, ако подобна коалиция не е мислена”, допълни още социалистът. Според него при нови предсрочни избори активността ще падне още повече.

Георги Кадиев призова ГЕРБ да "преглътнат егото си" и да бъде създадена широка коалиция, по израелски модел, при която първите две партии и още някои по-малки партньори съставят правителство. 

Ниската избирателна активност притесни Корнелия Нинова, защото тя е показател, че хората са отвратени от политиците. Тя обясни ниския резултат за партията с малкото време за вътрешно-партийни промени и допълни, че БСП признава резултатите от изборите и загубата. Тя категорично обяви, че Михаил Миков няма вина за изборния резултат.  

Нинова е на мнение, че БСП ще бъде "една смислена, конструктивна и разумна опозиция" в този парламент. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Ролята на опозиция в парламента НЕ Я ОТРЕДИХА ИЗБИРАТЕЛИТЕ. Отреди я партийното ръководство и глутницата парламентарни ***, които се вихриха последните години. Избирателите просто им писаха една що-годе реална оценка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още