IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Уважавам протестиращите, но не и тези, които хвърлят бомби

След няколко месеца предстоят избори и партиите, които искат да управляват, трябва да кажат какво възнамеряват да направят, заяви премиерът

13:17 | 12.09.20 г.
<p>
	Премиерът Бойко Борисов.&nbsp;<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Министерски съвет

Винаги съм уважавал протестите на хората и няма случай протестиращи с конкретни искания към правителството да не са били чути и след това да не им е бил решен проблемът, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии в Кърджали, цитиран от правителствената информационна служба.

Според премиера трябва да се прави разлика между протестиращите и провокаторите, които хвърлят бомби и къртят София.

България е единствената държава, в която хем всичко работи, хем народа по нищо не усеща, че е в пандемия. БСП искат избори, а не могат да си организират дори вътрешните, заяви Борисов.

Премиерът не отговори на въпроса коя е мафията, която му иска оставката, както самият той заяви преди няколко дни, отбелязва БНТ. 

„Бих коментирал протестите, ако едната вечер говори този, който би бил социалният им министър, на другата вечер – финансовият, на третата - икономическият, да чуем как ще управляват, освен да искат бесилки и ковчези“, изтъкна още Борисов.

На партиите, които искат да управляват, премиерът също напомни, че след няколко месеца предстоят избори и всеки би следвало да каже какво възнамерява да направи – за пандемията, за социалната, за икономическата и за другите сфери и откъде ще бъде осигурено финансиране за това. „Тогава ще им блеснат истинските физиономии. Те са били във властта“, напомни Борисов.

Полицаите бяха атакувани с ярост. Разбирам, че искате да ни вкарате в полицейско насилие, но този път бяха насилени полицаите, каза още министър-председателят по повод протеста от 2 септември.

В Кърджали Борисов присъства на освещаването на новия манастирски комплекс „Свети Йоан Предтеча“, за чието изграждане правителството отпусна близо 2 милиона лева. Възстановяването на манастира започва преди десет години, като с помощта на държавата комплексът вече е действащ духовен център.

„Това е един от начините за етническата толерантност. Строим и възстановяваме църкви и манастири, ремонтираме и джамии. Хората, които изповядват различни религии, се чувстват в собствената си държава еднакво уважени, заяви Борисов.

Изтъквайки значението на етническата толерантност, министър-председателят отбеляза, че българските граждани могат да бъдат поздравени за успеха си в тази сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още