IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов с отрицателен тест за COVID, самоизолира се заради контакти с Нанков

Премиерът прави тест след контакт със заразения с коронавирус зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков

18:45 | 23.10.20 г. 4
<p>
	Премиерът Борисов в Брюксел.&nbsp;<em>Снимка: EPA/JOHANNA GERON / POOL</em></p>

Премиерът Борисов в Брюксел. Снимка: EPA/JOHANNA GERON / POOL

Българският премиер Бойко Борисов се самоизолира заради контакт с заместник-министъра Николай Нанков, който е представил положителен тест за коронавирус. Тестът на Борисов е отрицателен, съобщава БНР.

"Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам", съобщи във профила си във  Facebook премиерът Бойко Борисов.

ББ ББ

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков даде положителен тест за коронавирус. Той посочва в профила си във Facebook, че резултатът е от направен днес PCR тест и в момента е под карантина. Обяснява, че се чувства добре и текстът е част от практиката му да се тества редовно заради множеството контакти, а не защото има симптоми.

Нанков Нанков

"Бях информиран от заместник-министър Николай Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за Covid-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни", уточнява министър-председателят.

Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на Нанков. Същите са установени, информирани и предстои да им бъдат връчени предписания, посочват от Столичната регионална здравна инспекция.

Институцията посочва, че сред контактните лица са и министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Публикацията е актуализирана в 21:05 ч.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
vaskodd
преди 3 години
На Тиквун и IQ теста му е отрицателен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
bgMan
преди 3 години
Намери начин да се скатае...Умна ******.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Той няма как да го хване, винаги е с маска... на очите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
redcretin
преди 3 години
Не че и досега Винету се появяваше сред народа индиански, управление на криза през Фейсбук и снимки от затънтени села предимно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още