IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Откриваме най-високотехнологичните заводи в Северозапада

Съжаляваме много за Volkswagen, призна премиерът по време на посещение във Враца

11:45 | 28.07.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Борисов в германския завод. <em>Снимка: МС</em></p>

Борисов в германския завод. Снимка: МС

Откриваме най-високотехнологичните заводи с висока добавена стойност в Северозапада. Това каза пред журналисти във Враца премиерът Бойко Борисов, който инспектира инфраструктурни проекти в града. Той посети завода на германската компания „МД Електроник“ и отбеляза, че само преди година на мястото е имало блато, предава bTV.

„Немски бижута. Тук се произвежда електрониката, която движи автомобилите. Съжаляваме много за Volkswagen, добави министър-председателят в профила си във Facebook.

Премиерът акцентира и на важността на изграждането на пътя Ботевград-Мездра. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова също присъства. Относно новите социално-икономически мерки, които бяха анонсирани в понеделник, Борисов посочи, че България е втора в Европа по най-нисък бюджетен дефицит, а дали ще се тегли заем, ще се прецени след анализ на стойностите за второто тримесечие на годината.

Заедно с кмета на Враца Калин Каменов министър-председателят инспектира и новата спортна зала във Враца, която е част от проект за разкрасяването на града на стойност 23 млн. лв. Залата трябваше да е готова през пролетта, но финалът на строителните дейности бе изтеглен за края на годината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 5
дядя Вова
преди 3 години
Алоуу,никой не ви е пускал в ЕС, да развивате хай-тек.Беше то навремето да развивате атомна промишленост, харддискове и каквото там.Сега само ще купувате на запада и далечния изток *** и ще врещите:Слава на Сияйният Град на Хълма Капитолия!А ако не врещите,то умни и красиви протестъри (ако няма такива и ссигани ще докарат)ще врещят на жълтите павета.Факти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
ivanrog
преди 3 години
Имам проблем с "високотехнологични" производства, в които се влагат под 100хил за работно място, просто двете не ми се връзват. За сравнение един свинекомплекс, който не може да се брои за високотехнологично производство е с вложения над тая сума. Мисля, че граница от порядъка на 100хил показва устойчивост и търсене на добавена стойност от технологии, а не използването на човешки труд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още