IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов освободи Стоил Апостолов като зам.-министър на здравеопазването

Решението е взето след излъчен телевизионен репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител

09:45 | 11.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Само ден след като беше назначен за зам.-министър на здравеопазването Стоил Апостолов е отстранен от поста си, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Решението на премиера Бойко Борисов е взето, след като е бил излъчен телевизионен репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, посочва се в съобщението на правителството.

Стоил Апостолов е анестезиолог и бивш директор на общинската болница в Пещера, както и на болници в Пазарджик и Бургас.

Става въпрос за репортаж на предаването „Господари на ефира“ за бургаската болница, на която Апостолов е бил директор. Пациентка на болницата е предоставила на предаването епикриза за операция на коляното, а на нея ѝ е правена само пункция, т.е. болницата е взела повече пари от Здравната каса по клинична пътека за неосъществена скъпа процедура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още