IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борислав Велков: България инвестира в мултифункционални съоръжения, но не ги управлява добре

Държавата трябва да започне да инвестира в мениджъри за тези съоръжения, смята председателят на АНРСРИ

22:45 | 27.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Най-добрата практика, която държавата може да приложи, е да се отвори към нови и различни форми на управлението на спортните и културни съоръжения и към възможностите да раздели управлението с големи оператори. Не на последно място държавата трябва да започне да инвестира в мениджъри за тези съоръжения. Това каза Борислав Велков, председател на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура (АНРСРИ), в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

„Има много какво да се направи в тази посока. В България все още няма голяма компания, която би искала да управлява определено съоръжение. Управлението на тези съоръжения има въздействие върху сигурността и развитието на пазара“, посочи Велков.

По неговите думи сигурността е фактор номер едно при управлението на културни и спортни съоръжения, както и при тяхното строителство.

„От първия щрих на дизайна вече се мисли за сигурността“, коментира Велков.

Според него сигурността на едно събитие се гарантира далеч преди провеждането му.

„Става дума за анализ, събиране и обмен на данни между съоръжението и службите. Много често хората не правят разлика между сигурност и охрана. Това са две съвсем различни понятия“, добави още Велков.

Сигурността е концепция и план, докато охраната е свързана с видео контрол. Това е много широк кръг от дейности, в които участват и много външни фактори, подчерта още Велков.

"Държавата инвестира в мултифункционални съоръжения, но не ги управлява добре".

"България все още не е събитийна дестинация, въпреки че към България има редица нискотарифни полети. Голям принос, за да се промени това, биха имали съоръженията и начинът на управление", обясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още