IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Блокадите на пътни артерии в София, Варна и покрай Стара Загора остават

Пред общината в морската столица също изникна палатков лагер

09:44 | 04.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Три столични възлови пътни артерии остават блокирани и днес -  става дума за кръстовището на Орлов мост, при Софийския университет и при бул. "Цар Освободител“. Палаткови лагери има и на трите локации, а протестиращите са категорични, че няма да си тръгнат, докато не получат оставките на премиера и главния прокурор.

В 26-ия ден на антиправителствени протести снощи, т .нар. "Отровно трио" - адвокат Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян дадоха извънреден брифинг, на който се заканиха, че планират блокади в цялата страна, припомня БНТ. 

Пред Общината във Варна също издигнат палатков лагер, в подкрепа на думите им. Блокиран е бул. „Мария Луиза“, който е една от ключовите пътни артерии в града с натоварен трафик. Протестиращите твърдят, че ще останат пред общината, докато правителството не подаде оставка.  Трето денонощие е блокиран и пътят между Хасково и Стара Загора. Движението се отклонява по обходни маршрути.

Вчера кметът на града не успя да се договори с демонстрантите. Традиционното шествие в София започна към 21 часа.

Няколко души обявиха безсрочна гладна стачка с искане за оставка на правителството. По информация на МВР няма сериозни нарушения на обществения ред. Няма и задържани. 17 линии на градския транспорт остават променени заради блокадите в столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още