IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът се включва в състезания по триатлон за аматьори

Треньори ще подготвят спортистите от националния отбор през август и септември, съобщи Марио Илиев, председател на ръководството на БАТ

14:50 | 05.05.21 г.
Бизнесът се включва в състезания по триатлон за аматьори

Той съобщи, че вече са поканени треньори от Испания, които да споделят добри практики в спорта с националния отбор, който ще бъде сформиран и ще се готви през август и септември.

Илиев подчерта, че от Националната спортна академия излизат добри и качествени кадри като треньори.

Той посочи, че Асоциацията е основана през миналата година, но вече има 500 картотекирани деца и 16 спортни клубове, където има лицензирани треньори.

“Много бързо в САЩ и в Европа триатлонът набира сериозен интерес”, коментира Марио Илиев.

Председателят на ръководството на БАТ изтъкна, че основната цел на Асоциацията е привличането на максимално много нови деца, които да се включат във всички клубове.

Илиев съобщи, че Асоциацията също така има желание България да се бори за олимпийска квота в триатлона в следващите два олимпийски цикъла, както и да продължи да популяризира спорта сред аматьори.

Той обяви, че БАТ предизвиква бизнеса, давайки възможност служители на различни компании да се включат в състезание за аматьори. Дружествата трябва да имат по един представител за всеки от трите спорта - плуване, колоездене и бягане.

По думите му подобно състезание “сплотява екипите и кара служителите да се чувстват с все по-голяма принадлежност към компаниите си”.

“За една компания е изключително важно служители да са здрави, за да могат да бъдат продуктивни... Обездвижването е новият бич на десетилетието”, напомни Илиев.

Председателят на ръководството на БАТ информира още, че три големи спортни звезди ще се включат благотворително в проекта “Супертриатлонист”, насочен към приемането и интегрирането на спортисти и хора със специални нужди - част от програмата на Голямото първенство по триатлон в Бургас на 26 юни. Това са плувецът Цанко Цанков, олимпийската медалистка Евгения Раданова и ултрамаратонецът Краси Георгиев.

Къде предстоят състезания за аматьори в България? Как спортът сплотява на работното място?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още