IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банков конкурс отличи най-добрите български фирми

“Монбат”, “Възраждане-Касис ООД”, Happy Bar&Grill и Надежда Генчева като мениджър на „Фешън Мания“, са победителите в шестото издание на конкурса на ПИБ

16:28 | 24.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Първа инвестиционна банка</em></p>

Снимка: Първа инвестиционна банка

За шеста поредна година конкурсът на Първа инвестиционна банка  „Най-добра българска фирма на годината“ отличи най-успешните компании в страната.

Доказателство за интереса към него е участието на над 270 компании от различни браншове.

Победителите бяха определени от жури, в което влизат Чавдар Златев – директор Корпоративно банкиране в Първа инвестиционна банка, Лъчезар Богданов  – управляващ партньор в Industry Watch, финансистът Емил Хърсев, социологът Кънчо Стойчев – съосновател на ББСС „Галъп Интернешънъл“, както и председателят на „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес“ и Йордан Матеев, който е и главен редактор на сп. „Форбс“ България.

В своите оценки журито се ръководеше от няколко основни критерии като възможности за справяне в конкурентна среда, потенциал за навлизане на нови пазари, устойчиво развитие и иновативност, съобщиха от ПИБ.

От банката напомниха, че всички компании, които участват в конкурса имат български капитал, български мениджмънт и представляват български бранд.

Мисията на конкурса е да отличи изградените устойчиви бизнес модели и да поощри добрите практики, за да могат те да се превърнат в еталон за подражание и стимул за постигане на високи резултати.

На церемония в Софийска градска художествена галерия голямата награда в категория „Средна и голяма фирма“беше връчена на най-големия производител на акумулаторни батерии в Източна Европа - “Монбат” АД.

Ловешката фирма “Възраждане-Касис ООД” –  дистрибутор на ветеринарно-медицински продукти, храни и аксесоари за домашни любимци, стана победител в категорията „Микро и малка фирма“.

Веригата ресторанти Happy Bar&Grill, превърнала се в една от любимите марки на българите и спечелила доверието им със стил и качествена храна, спечели „Наградата на публиката“.

Нововъведение в тазгодишното издание на конкурса беше призът „Най-успешна българка в бизнеса“. 

С него организаторите от Първа инвестиционна банка желаят да насочат общественото внимание върху постиженията на жените предприемачи и мениджъри у нас, вложили идеи, енергия и опит в изграждането и развитието на успешен бизнес.

Наградата отиде при Надежда Генчева, съсобственик и управител на „Фешън  Мания“ ООД, град Плевен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още