IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банка ДСК стана носител на "Банка на годината" за 2016 г.

Първа инвестиционна банка взе приза „Банка на клиента” след гласуване на потребителите на сайта на Асоциацията Банка на годината

11:47 | 06.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Асоциация Банка на годината</em></p>

Снимка: Асоциация Банка на годината

Носител на голямата награда „Банка на годината“ за 2016 година е Банка ДСК. Тя беше оценена най-високо от журито на Асоциация Банка на годината, което връчва отличия за постижения в банковата сфера с приз, учреден от 1992 г. На церемонията, която се провежда за 22-ри път,  се събраха банкери, финансисти и представители на бизнеса.

„Успехът не се постига от един човек, затова държа целия управителен съвет на банката да излезе да получи тази награда. Успехът се постига трудно и затова благодаря на хората за всичко, което направиха, за да стане Банка ДСК най-успешната банка за 2016 г. и Банка на годината", заяви Виолина Маринова, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, при връчването на наградата.

  

Носител на приза за най-успешна банка в категорията „Пазарен дял” е УниКредит Булбанк.

Банка ДСК беше призната като най-добра и в категорията „Ефективност”.

Пощенска банка е носител на приза в категория „Динамика на развитие”.

За дейността си като чуждестранен банков клон беше отличен Ситибанк Европа, клон България.

Първа инвестиционна банка е „Банка на клиента”. Тази награда е определена чрез гласуване на сайта на Асоциацията Банка на годината.

Призът „Таен клиент“ беше връчен на Societe Generale Експресбанк. 

Специалeн диплом получи СИБАНК за "Сделка на годината" в банковата система – придобиването на ОББ.

“През годините критериите за оценяване претърпяха различни промени, но нито за миг не се отклониха от принципите си. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на финансова, публична информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките", коментира председателят на управителния съвет на асоциацията Валентин Панайотов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още