IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ: Въпросът с 30-минутното активиране на винетките е решен

Създали сме механизъм за контрол на въвеждането на данни в пунктовете, увериха от пътната агенция

11:19 | 02.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Системата на АПИ работи коректно. Единственият проблем, който установихме е, че в част от пунктовете има 30-минутно активиране. Този въпрос е решен и сме инструктирали всички наши служители и партньори всички такива случаи да се разрешават в полза на потребителя”. Това обясни в предаването „Здравей, България” по НОВА проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ. 

Той призова хората, преди да тръгнат на път, да проверят в сайта на БГ ТОЛ дали винетката им е активна. Всички санкционирани шофьори заради закупени и неотчетени в системата винетки са компенсирани, увери още Асенов. 

„Към днешна дата тези хора нямат нито едно нарушение в системата. Инструктирали сме партньорската мрежа и нашите служители в кол центъра за тези 15 или 16 пункта за продажба на винетки по случаите с 30-те минути. Създали сме механизъм за контрол на въвеждането на данни в пунктовете. За грешките виновните лица са си поели отговорността“, посочи Асенов.

Електронните фишове се издават до 5 дни и всеки може да провери дали има фиш на сайта BGtoll.bg, каза още гостът и предупреди хората „да си изчистват кеша“, когато си купуват винетки в електронен магазин, за да не им се попълват автоматични и грешно данните“, допълни той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
tvlahovski
преди 3 години
"Всички санкционирани шофьори заради закупени и неотчетени в системата винетки са компенсирани, увери още Асенов. " - това твърдение се разминава с текущата действителност (за останалата част - имам известни съмнения).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
Tobywolf
преди 3 години
Това за хвалба ли е?! Недоклатената система, за която преди месец бяха изсипани нови 140 млн. от нашите пари, сега в движение ли ще и оправят бъговете?!Това недоносче ли струва вече над 350 млн?! Краде се и с ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още