IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ обяви обществена поръчка за надзор на строителството на лот 3.2 от "Струма"

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е почти 21,9 млн. лв. без ДДС

18:27 | 30.05.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) стартира обществената поръчка за избор на изпълнител на строителния надзор при проектирането и изграждането на платното за София на автомагистрала "Струма", в участъка Крупник - Кресна, съобщават от пресцентъра на пътното ведомство. Това е платното, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Кандидатите за извършване на строителния надзор на двата участъка могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 4 юли 2019 г.

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е почти 21,9 млн. лв. без ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

В момента АПИ провежда обществените поръчки за избор на изпълнители на проектирането и строителството на двата участъка и тръжната комисия разглежда документите на кандидатите.

Общата дължина на отсечката Крупник - Кресна, лот 3.2.1 и лот 3.2.2, е 23,6 км. Ще бъдат изградени 7 тунела, 21 виадукта, 4 пътни възела, 12 надлеза и подлеза.

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор на лот 3.2.1 e 11 119 907 лв. без ДДС, а на лот 3.2.2 е 10 763 130 лв. без ДДС. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Mechkata
преди 4 години
Тук не става въпрос за изграждане на магистралата, а за надзор на строителството на магистралата. 22млн за 23км ми се струва солена цена само за надзор (като се има предвид,че изграждането на 1км второкласен път по всички правила и изисквания струва 1 млн.) - това означава,че тая магистрала трябва да е с немско качество и след 10 години експлоатация да има минимални забележка щом се набиват толкова пари само за контрол по изпълнението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
Shadow1
преди 4 години
Наистина са много пари се дават за тези 23км. от Струма... Близо милиард и то за едно платно на магистралта само... С тези пари могат за АМ Хемус да доплатят и да останат за половината от АМ Черно Море. За нашата малка икономика не знам дали си струва толкова пари да се наливат за 23км. половинчата магистрала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още