IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: Очаква ни труден сезон, но по-важното е да го имаме

Макар и бавно туризмът се възобновява, каза ресорният министър

21:49 | 03.07.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Изключително труден и тежък сезон ни очаква, но по-важно е да имаме сезон, заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

За нас е много важно - браншът, местната власт, правителството, да осигурим такива условия, така че да имаме сезон, допълни Ангелкова.

Макар и бавно с малки стъпки сектор "Туризъм" се възобновява.

"Възобновява се туризмът по Черноморието, който е ключов за нашия туризъм, над 70% от туризма се формира от летния туристически продукт. Много са важни мерките, които сме взели и които продължаваме да вземаме. На първо място е важна отговорността, дисциплината на всички нас да спазваме тези мерки, за да може епидемичната обстановка в страната да бъде такава, че максимално много държави да отворят пътуванията си към нас и ние към тях", обясни министърът на туризма.

Тя уточни, че не са спрели всички чартъри. Миналата седмица посрещнахме първите чартъри от Нидерландия, Германия, Полша, Чехия, идват и румънци с автомобилен транспорт.

"Българското Черноморие е слабо засегнато от коронавирус, водата е чиста. Така че имаме абсолютно всички условия да посрещаме туристи, изтъкна Ангелкова.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
hat3k
преди 3 години
няма корона вирус и водата била чиста само това ли трябва за да има туризъм. да си извади главата от *** и да отиде да нарадва на чисто *** вода самата тя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още