IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ангелкова: България е в топ 5 на предпочитаните дестинации за руските туристи

Борисов и Путин са подкрепили предложението 2019 г. да бъде обявена за година на туризма на Русия в България и на България в Русия

14:32 | 31.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

България е в топ 5 на предпочитаните от руснаците туристически дестинации и има голяма база за растеж в броя на посетителите от федерацията у нас. Това заяви пред медии в Москва министърът на туризма Николина Ангелкова след разговорите в рамките на посещението на българската правителствена делегация, водена от премиера.

Ангелкова имаше среща и с министъра на културата на Руската федерация Владимир Мединский, в чийто ресор е и сектор туризъм. Тя разговаря и с ръководителя на Федералната агенция по туризъм (ФАТ) Олег Сафонов, съобщават от Министерството на туризма. 

Българският министър коментира, че са много важни стъпките, които подкрепени на високо политическо ниво от премиера Бойко Борисов и президента Владимир Путин, в настоящата геополитическа обстановка и конкуренцията на страни като Турция и Египет.

Освен към ключовия морски отдих посетителите от Руската федерация проявяват много голям интерес и към поклонническите, културно-историческите, балнео- и СПА, фестивалните и други специализирани услуги. Да не забравяме и детските лагери, които имат дълги традиции в нашите отношения, подчерта министър Ангелкова.

Тя припомни, че последните години, особено 2016 г., бяха рекордни за посещенията на руски туристи в България. Тогава имаше около 20% ръст, за миналата година запазихме тази устойчивост. Надяваме се през 2018 г. да успеем да затвърдим тези резултати и да имаме около 550 хил. руски туристи, каза още тя.

Борисов и Путин са подкрепили предложението 2019 г. да бъде обявена за година на туризма на Русия в България и на България в Русия. До края на годината ще се подпише специална програма за това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още