IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ананиев обещава повече пари за здравеопазване догодина

Притеснителен е фактът, че има подадени колективни оставки на медицински сестри, каза здравният министър

13:42 | 26.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Средствата за здравеопазване за следващата година ще бъдат повече, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който присъства на представянето на технология за изследване на дарена кръв, предава БТА.

В края на октомври ще бъде одобрен проектът на закона за държавния бюджет, включително и на бюджета на НЗОК, добави Ананиев, но не се ангажира с колко повече ще бъдат средствата. Той ще настоява за повече пари за новите технологии и консумативи за изследване на дарена кръв, за трансплантации и за пред - и следтрансплантационния период на пациентите, както и за стимулиране на координаторите по донорство.

Всички медицински сестри от Централната реанимация на болница "Токуда" в София, заедно със старшата сестра, подадоха колективна оставка, съобщава Bulgaria ON AIR. Причината е пренатоварване на медицинските специалисти и работа на длъжност и половина, което не отговаря на заплащането, гласи съобщението на Центъра за защита на правата в здравеопазването, което информира за оставката. Към момента от болницата все още нямат коментар.Информацията за колективни оставки на медицински сестри от Централната реанимация на болница "Токуда" в София и в МБАЛ-Карлово министър Ананиев окачестви като притеснителна и изрази намерение в близките дни да се срещне с ръководствата на лечебните заведения.

До края на месеца ще получим информацията за увеличението на възнагражденията в болниците, тъй като увеличението на средствата за дейност е от 1 юли, отчетите се правят през август и информацията идва през септември, каза министърът.

Още от коментара вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още