IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5,8% ръст на положителните проби за Covid-19 в България

И Ямбол вече е на картата на разпространение на заболяването

08:29 | 15.04.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Увеличение с 5,8% на положителните проби за Covid-19 отчетоха от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. Според председателя ген. Венцислав Мутафчийски от новите заболели 14 са в болница, а общо 735 са заразените на територията на страната.

В София има 29 случая за изминалото денонощие, а градът се оформя като най-голямото огнище в България с 444 случая.

Като ново огнище се очертава Кюстендил, каза още Мутафчийски. За последните дни там са направени над 300 PCR проби.

Скринингово изследване ще има и в Бургас, където вече са взети 2500 проби. Резултатите почти напълно съвпадат с това, което бе изследвано при полицаите, а именно доста ниска заболеваемост. В Банско вече се извършва скрининг.

Ще бъде изследвано и цялото население на старозагорското село Паничерево, след като жител на селото избяга от болницата в Стара Загора, където бе настанен.

В София се провеждат такива изследвания в районите, в които има открити повече заболели – „Факултета“ и
„Филиповци“, каза още Мутафчийски. 

Има 2 нови случая на медицински персонал с коронавирус - 1 от ВМА и 1 от Александровска болница.

Излекувани са 105. За денонощието 24 са новите излекувани. Средната възраст на излекуваните е 47-години, излекуваните деца са 5.

Общо жертвите до момента са 36. Починала е още една жена от "Пирогов" на 59 години, която е била е с придружаващи заболявания и на апаратна вентилация, уточни Мутафчийски.

Във връзка с предстоящите празници той бе категоричен, че на контролните пунктове ще бъдат връщани абсолютни всички, които нямат основателна причина за пътуване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
крас
преди 3 години
Борбата с какъвто и да е вирус или бактерия е обречена , ако този който трябва да я води не е подготвен за това. НЕ ИДЕ РЕЧ ЗА ЩАБА И КОМАНДВАЩИЯТ ГО ГЕНЕРАЛ , А ЗА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕБОРИ НЕ САМО С КОРОНАТА , НО И СЪС СТОТИЦИ ДРУГИ ПОДОБНИ НА НЕЯ ВИРУСИ И БАКТЕРИИ. Кой води битката в човешкия организъм с чуждите на него ВИРУСИ и БАКТЕРИИ?!!ОКАЗВА СЕ, ЧЕ ТОВА СА НЯКАКВИ СТРАННИ ЗА НАС "Т "- лимфоцити !!!!Човешкият орган, който се занимава с производството и "ОБУЧЕНИЕТО" на Т-лимфоцитите да не реагират срещу собствените тъканни антигени на организма и да ги различават от генетично чуждите антигени, както и да се сенсибилизират към чуждите антигени и да ги елиминират се нарича ТИМУС."Т"-лимфоцитите, преминали обучението си в ТИМУСА попадат в циркулацията и по кръвен път достигат до лимфните възли и слезката.Т-лимфоцитите имат важна роля в защитата на организма срещу инфекции, особено причинени от вируси и гъбички. Имат роля при алергичните реакции от забавен тип, при противотуморния имунитет, при трансплантационния имунитет.ТИМУСА е признат понастоящем за главна жлеза на имунитета !!!!!!!Стреса и психическото напрежение действат НЕГАТИВНО на ТИМУСА и водят до срив на ИМУННАТА СИСТЕМА !!!!!!!!!!!!НЕ СМЕ ЛИ ПОСТАВЕНИ С ВЗЕТИТЕ ОТ ЩАБА И ГЕНЕРАЛА МУ МЕРКИ В СЪСТОЯНИЕ НА СТРЕС , И КАК ТОЗИ СТРЕС ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА?!!На този въпрос е редно да дадат точен отговор СПЕЦИАЛИСТИ които се занимават с тази малко позната материя. НЕКА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ КАЖАТ КАК СТРЕСА В КОЙТО СМЕ ПОСТАВЕНИ ВЛИЯЕ НА ТИМУСА, ИМУННАТА СИСТЕМА И АНТИТЕЛАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ БОРЯТ С ВИРУСИ КАТО ТОЗИ С КОЙТО НИ ЗАНИМАВАТ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ЩАБА И ГЕНЕРАЛА МУ!!!!Не е ли по добре вместо този стрес да сме в състояние на хармония и поемане на достатъчно ВИТАМИНОЗНА ХРАНА, КОЯТО ДА ПОВИШИ ИМУННАТА НИ СИСТЕМА???НЕ СЪМ СПЕЦИАЛИСТ НО НАМИРАМ, ЧЕ ИМА ИМА НЕЩО МНОГО СБЪРКАНО В ПОДХОДА С БОРБАТА НЕ САМО С ТОЗИ ВИРУС , НО И С МНОГО ДРУГИ ПО СВЕТА. Явно нещата имат твърде КОМЕРСИАЛЕН ХАРАКТЕР, свързан със създаване на лекарства и ваксини, а не С УКРЕПВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА с имуностимулатори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още