IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22 нови случая на коронавирус у нас, излекувани са още 83 души

Броят на настанените в болница е рекордно нисък - 132, а само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение

08:15 | 03.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Нови 22 случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в България. Така общо случаите на заболяването у нас стават 2560, съобщиха тази сутрин от Националния оперативен щаб.

Активност е отчетена в 6 области - София, където всички 6 новоконстатирани случаи са амбулаторни, Сливен – 9 нови, Ямбол -4 , Видин -1, Пазарджик и Перник също по един.

Сред новозаразените има две деца под 2-годишна възраст, както и 9 лица медицински персонал, 7 от тях работят в едно и също отделение на болница в Сливен, която не приема пациенти, заразени с коронавирус. 

По разпореждане на главния здравен инспектор отделението в Сливен е затворено, ще се проучат разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали през отделението пациенти.

Починал е мъж на 71 години от Видин с придружаващи заболявания и жена на 67 години от Пазарджик. До момента починалите са 146, като средната възраст е 68,7 години.

Излекувани са нови 83 души, с което общата бройка на преборилите заболяването става 1206. Броят на настанените в болница е рекордно нисък - 132, а само 9 от тях се нуждаят от интензивно лечение.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още