IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

218 са заразените с COVID-19 в България

От новите 16 случая няма пациенти в критично състояние

18:14 | 24.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

218 вече са заразените с COVID-19 в България. Това съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той обаче уточни, че това едва ли ще е окончателната бройка за днес, тъй като лабораториите продължават да работят. От новите 16 случая няма пациенти в критично състояние.

В Стара Загора са 2 установените нови положителни проби, в София има 7 лица, в Плевен има още 1, в Пазарджик има нови 4-ма пациенти, в Добрич има още 1, във Варна също има още един нов случай.

Мутафчийски отново  каза, че няма нужда да се харчат милиарди левове за бързи тестове, които не са сигурни.
От брифинга стана ясно, че 11 медици са дали положителна проба за COVID-19, но част от тях са се разболели при пътувания, а не при контакт с пациенти.

Относно местата в болниците, Мутафчиски уточни, че в София има над 15 хил. легла и не може да се говори за недостиг на капацитет, само защото в „Пирогов“, ВМА, и „Александровска“ болница има настанени пациенти с COVID-19. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още