IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

16-и ден на протест: Яйца от пъдпъдъци по сградата на Министерския съвет

За пореден път има блокирани пътни артерии в столицата

21:30 | 24.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Яйца от пъдпъдъци полетяха по сградата на Министерския съвет.<em> Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Яйца от пъдпъдъци полетяха по сградата на Министерския съвет. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

За 16 ден продължават протестите в София и големите градове на страната. Недоволството е насочено срещу правителството и главния прокурор, като се иска тяхната оставка. По-рано днес официално бяха гласувани рокадите в кабинета, които премиерът Бойко Борисов анонсира вчера.

В столицата протестиращите срещу правителството и главния прокурор, както всеки ден се събраха пред сградата на Президентството. След това тръгнаха на шествие.



Те се преместиха пред сградата на Министерски съвет, по която хвърляха яйца от пъдпъдъци. Около 20 души от протестиращите са се събрали пред сградата на БНТ с искане за оставка на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. Очаква се към тях да се присъединят още хора.

Протестиращите скандират "Оставка", а броят им постепенно се увеличава.

"Досега срещу властта хвърляме думи. Единственото, което ни остана срещу властта е хвърляне на камъни. Смяната на министри е шубе и няма да мине. Задържането на камиона също е шубе", каза адвокат Николай Хаджигенов, който е един от организаторите на протеста. Той подкани всички политически партии да призоват към гражданско неподчинение не само идната сряда, а всеки ден. На протеста вчера беше обявена национална стачка на 29 юли (сряда).

Полицията отчете по-рано няколко случая на напрежение между шофьори и протестиращи заради блокиране на кръстовища в София.



В последните три вечери блокадите са една от формите на протест. И днес протестът отново блокира София. На участващите в недоволството бяха показани табели с възлови кръстовища в столицата, които да блокират - Орлов мост, Халите, бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий", паметника на Васил Левски, бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев", площад Македония, бул. "Ал. Дондуков" и "Г. С. Раковски", "Фритьоф Нансен" и бул. "България", Лъвов мост, който вече е блокиран.

Всичко по темата четете тук!

Вижте кадри от протеста в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още