IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1,35 млн. лева събра "Българската Коледа"

Участниците се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“

11:38 | 26.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Българската Коледа</em></p>

Снимка: Българската Коледа

1 357 000 лева бяха събрани на осемнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, съобщават от прессекретариата на президента.

За инициативата, която се провежда под патронажа на държавния глава, до този момент са изпратени 235 хил. дарителски SMS-а и гласови обаждания. Кампанията започна в началото на декември, а по дарителската банкова сметка вече са постъпили 1 078 000 лева. 44 хил. лева пък са дарени чрез системата ePay.bg.

За първи път концертът беше излъчен на запис, а участниците в него се обединиха около каузата „Заедно за децата с хронични заболявания – да превърнем надеждата в реалност“.

Целта на „Българската Коледа“ е да осигури съвременна високотехнологична апаратура за детски клиники и отделения в страната. Събраната сума ще бъде използвана, за да се подкрепят деца в осъществяването на диагностика, лечение и рехабилитация.

В концерта се включиха български музиканти, изпълнители, артисти, интелектуалци, педиатри, журналисти и спортисти. Те се качиха на сцената на Народния театър „Иван Вазов“, за да отправят апел за съпричастност и подкрепа на нуждаещите се.

Новото издание на „Българската Коледа“ ще продължи до края на ноември 2021 г., а заявления за подпомагане на деца ще се приемат през цялата година. До края на януари пък ще се приемат тези за подпомагане на лечебни заведения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 3 години
ще трябва и администрацията да нарастне прогресивно :)))не е ли по лесно за математиката, просто да напраеиш всички заплати еднакви...щом с данъци ще изравняваш заплатите, дай от началото да са равни! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 3 години
филм по темата:https://***.youtube.com/watch?v=zvAFPHLFMa0
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
kane
преди 3 години
според мен стремежа трябва да е именно в това - да се целии постоянното увеличаване на % на средната класа, като целтта да е 100% средна класа или безкласово общество, но в условията на капитализъм и уж пазарна икономика в огромната си степен.Ако в случая нама достатъчно пари за болите деца в НЗОК, ами увеличете постъпленията в нея. И то не от8% на 9%м, а да бъде прогресивен този процент, всички налози трябва да са ярпгресивми според мен. Ако правиш 500 лв плащаш 5% за здравни, 1000 лв 6%, 1500 лв - 7%, 2 000 - 8%, 2500 лв 9% и т.н. докато парите за боните деца стигнатСъщо и глобите - според годишната декларация - не за всички привишили скоростта/ например/ с 40 км 400лв, а 0.4% от годишната данъчна декларация за последнта година - за да боли еднаквои това трябва да се имплементира във всички данъци и такси тази прогресивност, за да има еднакъв ефект в/у всеки индивид.сащ са били най-добре при републиканеца айзънхауър с 91% най висока ставка данък доход. от тогава колкото повече свалят данъците и ги правят по плоски стават по зле. Със спестените от данъци пари се купуват лобисти и се корумпира политическия процес, вместо да има ари държавата за да инвестира в образование, здавеопазване и пр. всичко е ясно на много хора, но искат да има робство и робовладелци и това си е.считат че са по умни, а то ума се сформира различно в нищета и в охолство поставен. неравенството е в основата на всички проблеми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Да, но богатите не плащат данъци, а дори да го правят, то е в други държави,. Бедните също, част от тях са в сивата икономика, другите плащат твърде малко, за това което потребяват и кой остава - средняците като мен, вероятно и теб, които "отнасят калая" винаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
kane
преди 3 години
Такива инициативи, като българската коледа иима само в провалените общества.Пари има, но не се разпределят правилно. Плосите данъци водят до мизерия.Алчността и трупането на богатство се насърчават толкова много, колкото и снизходителността и съжалението.Всичкото това неравенство мачка човешкото достойнство.Силно прогресивните данъци само могат да изправят поне малко това криво и недъгъво общество.Фокусира се върху недъгавите деца, а не върху недъгавата система и дори системи.Създават се изкуствено дисбаланси в обществото, за да се карат насила хората да потребяват алчно и ненаситно и да се трупа богатство и отпадналите от надпреварата се подхвърлят на религиите и милостинята на НПО... отврат
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още