IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

13,5 млн. лева са платени за допълнителни възнаграждения в МВР до ноември

Извънредният труд във ведомството е компенсиран със 170 хил. лева в периода януари - ноември

10:20 | 28.12.16 г.
<p>
	Протест на служители в МВР. Снимка: <em>архив БТА</em></p>

Протест на служители в МВР. Снимка: архив БТА

В периода януари - ноември 2016 година за допълнителни възнаграждения в Министерството на вътрешните работи (МВР) са платени 13,5 млн. лева, съобщава вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в отговор на парламентарен въпрос на депутатите от "Реформаторския блок" Настимир Ананинев и Антони Тренчев.

От публикуваната справка става ясно, че за компенсация на извънреден труд в министерството са изплатени общо 170 хил. лева. Най-голяма е сумата за извънреден труд в почивните дни - малко над 88 хил. лева.

Нощният труд пък е компенсиран с общо 184 хил. лева. Времето на разположение е заплатено с 46,5 хил. лева за 11-те месеца на годината. 

Разходите за допълнителни възнаграждения в МВР, свързани с трудовия стаж и професионалния опит, са 8,8 млн. лева.

Служителите в министерството са били възнаградени за постигнати резултати само в два месеца от годината - юли и август. През юли са отделени 467 хил. лева за постигнати резултати от служебна дейност, а общо разходите за разглеждания период по това перо са 472 хил. лева.

Минималната брутна заплата в МВР е 580 лева, а максималната - 3060 лева. Средната заплата е 626 лева. В МВР работят 43,9 хил. души, става ясно още от справката на вътрешния министър. Незаетите щатни бройки по основен щат са почти 5,8 хил.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още