IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФИФА е продала 1,8 млн. билета за Мондиала в Катар

Организацията планира да продаде до 3 млн. билета за 28-дневния турнир

09:26 | 30.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Един от стадионите в Доха. <em>Снимка:&nbsp;. EPA/STRINGER</em></p>

Един от стадионите в Доха. Снимка: . EPA/STRINGER

Организаторите са продали 1,8 милиона билета за тазгодишното Световно първенство по футбол в Катар, съобщиха от ФИФА в сряда преди началото на следващия кръг на продажба на билети, който започва на 5 юли.

Има специална категория билети, достъпни само за жителите на домакина Катар, и феновете в арабската държава от Персийския залив са закупили най-голям брой билети, заяви асоциацията.

Освен Катар, страните, от които феновете са закупили най-много билети, са Канада, Англия, Франция, Германия, Индия, Саудитска Арабия, Испания, Обединените арабски емирства и Съединените щати, се казва в прессъобщението на футболната асоциация.

ФИФА очаква да предложи общо 3 милиона билета за мачове по време на 28-дневния турнир, който започва на 21 ноември, заяви неин говорител, цитиран от Ройтерс.

Квалификациите за Световната купа вече приключиха и всички 32 участващи в турнира са известни.

Следващият кръг от продажби ще остане отворен до 16 август, а билетите ще бъдат потвърждавани при плащане по реда на постъпване. Последният засега етап от продажбата на билети - теглене на случаен принцип - приключи в края на април.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още