IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заблуждава ли Apple потребителите си?

Компанията е изправена пред мащабно разследване в редица американски щати и може да получи обвинение от властите в Тексас

11:55 | 24.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Редица американски щати разследват технологичния концерн Apple за подвеждане на потребителите си. Това става ясно от документ, който бе представен в четвъртък от асоциацията за защита на потребителите Tech Transparency Project. Компанията може да получи скоро обвинения от властите в Тексас.

Документът в Tech Transparency Project за Тексас касае Закона за измамни търговски практики - закон, предназначен да защити потребителите от заблуждаващи и измамни търговски практики, който включва разнообразно съдържание. Допълнителни подробности не бяха включени в документа. Нямаше и изявления от Apple или тексаската прокуратура, предава CNBC. Акциите на Apple поевтиняха с 4,6% в късната сесия след публикуването на документа. От него се разбира, че става дума за междущатско разследване и се очаква съдебно дело срещу компанията.

Американската компания за електроника в момента е изправена, наред с други неща, пред обвинения на потребителите по отношение на iPhone, за който се твърди, че работи по-бавно с по-старите батерии. Компанията се съгласи да плати до 500 милиона долара в извънсъдебно споразумение, за да уреди едно такова дело в началото на тази година.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още