IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xiaomi се опитва да запази набраната инерция с три нови смартфона и таблет

Компанията представи новите модели Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro и обновения Xiaomi Lite 5G NE

16:21 | 15.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Xiaomi Facebook page</em></p>

Снимка: Xiaomi Facebook page

Новата звезда на пазара на смартфони Xiaomi представи три нови смартфона, таблет, проектор и още технологични решения в рамките на онлайн събитие. Така към портфолиото на китайската компания се присъединяват телефоните Xiaomi 11T, Xiaomi 11T Pro и обновеният Xiaomi Lite 5G NE.

След като по данни на Canalys делът на Xiaomi на глобалния пазар на смартфони нарасна с 83% на годишна база през тримесечието, завършило през юни, сега компанията се опитва да запази набраната инерция. През отчетния период тя успя да продаде 52,8 млн. телефона, а това я направи втората по големина марка смартфони в света за първи път в 11-годишната история на компанията. На този етап пред нея се нарежда само Samsung Electronics.

Какви обаче са разликите между новите устройства, които Xiaomi представи днес и които вече не включват Mi в името си, а носят името на бранда?

Xiaomi 11T Pro

Както подсказва и името му, Xiaomi 11T Pro е флагманът на серията Xiaomi 11. Онова, което ще ви впечатли още с отварянето на кутията му, е фактът, че не просто пристига със зарядно (нещо, с което други гиганти от индустрията вече се разделиха), но и включва такова, с което можете да зареждате не само смартфона, но и лаптопа си например.

Това е първият смартфон в света, който има патентована 120W технология, наречена Xiaomi Hypercharge. Китайският гигант обещава 100% зареждане на батерията само за 17 минути, благодарение на двойни помпи за зареждане, двуклетъчна структура на батерията, прилагане на графен върху литиево-йонна батерия и технологията Mi-FC. Xiaomi гарантира, че батерията е сигурна, включително има сертификат на TÜV Rheinland за безопасна система за бързо зареждане.

Смартфонът разполага с процесор Snapdragon 888 на Qualcomm и с тройна камера, включваща 108 MP широкоъгълен, 2x телемакро и 120-градусов ултраширокоъгълен обектив. Очаквано камерата работи с изкуствен интелект, за да предлага по-добри кадри. Същевременно потребителите могат да записват 8K и HDR 10+ видео.

6,67-инчовият FHD+ 120 Hz AMOLED дисплей показва над 1 млрд. цвята и има 1000 нита максимална яркост. Той е защитен от Gorilla Glass Victus. Добрата новина за всички, които ползват смартфона си за дълги интервали от време, е, че дисплеят има функции за грижа за очите. True Display регулира автоматично цветовата температура, съобразявайки се с околните условия. Освен това е добавен и Reading Mode 3.0.

Началната цена на Xiaomi 11T Pro е 649 евро за конфигурация с 8GB RAM и 128 GB вградена памет. За варианта с 12GB RAM и 256GB вградена памет цената е 749 евро. 

Xiaomi 11T

Базовият модел в серията е със същата големина като Pro модела, а разликата в теглото им е само 1 грам в полза на по-добрата версия. 11T тежи 208 грама, а екранът му също предоставя HDR10+, с над 1 млрд. цвята. Опреснителната честота на екрана е 480 Hz при докосване. Последното означава, че е по-лесно потребителят да заснеме перфектния кадър, защото дисплеят реагира по-бързо.

Ако говорим за процесора, между 11T и 11T Pro има разлики. Базовият модел пристига с 6-нанометровия чип MediaTek Dimensity 1200-Ultra.

Що се отнася до камерите, 11T има 108MP широкоъгълна камера с висока резолюция, 120-градусова ултраширокоъгълна камера и 2х телемакро камера. Предната камера е 16 MP.

В случая фокусът на Xiaomi пада върху комбинация от функции с изкуствен интелект, които да развият творческата страна на потребителите и да повишат тяхната продуктивност.

Смартфонът има 8 GB RAM и ще се предлага в две версии, включващи 128 GB (499 евро) или 256 GB (549 евро) вградена памет, които ще се предлагат съответно на цени от 499 евро и

Както Xiaomi 11T Pro, така и базовият модел, ще се предлагат в три цвята с матирано покритие - метеоритно сиво, лунно бяло и небесно синьо. И двата модела имат 5G свързаност.

При 11T обаче няма 120W зарядно устройство в кутията, а се предлага 67W кабелно турбо зареждане. Батериите и на двата смартфона са с еднакъв капацитет от 5000 mAh.

 

Последна актуализация: 12:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още