IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xerox увеличи офертата си за HP до около 35 млрд. долара

Досега НР отказваше да започне преговори, тъй като според компанията предлаганата цена е прекалено ниска

16:29 | 10.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Xerox Holdings Corp. увеличи офертата си за покупка на HP до 24 долара за акция – с два долара повече, в опит да спечели контрола върху производителя на хардуер. Това би оценило HP на почти 35 млрд. долара.

Досега НР отказваше да започне преговори, тъй като според компанията предлаганата цена е прекалено ниска.

В изявление от понеделник Xerox съобщава, че планира нова оферта „на или около 2 март“, включваща 18,40 долара в брой и 0,149 акции на Xerox за всяка акция на НР. Предложението няма да е обект на допълнителни условия, свързани с финансирането или с извършване на допълнителни проверки, съобщава Bloomberg.

Предложената цена представлява премия от 41% спрямо 30-дневната среднопретеглена средна цена на акция от 17 долара, посочват от Xerox.

Производителят на принтери с култов статус, но все повече проблеми, обяви миналия месец, че ще предложи 11 директори, които да заменят борда на НР в опит да даде нов тласък на придобиването.

Двете хардуерни компании се опитват да оцелеят в свят, чийто двигател все повече става софтуерът. Според Xerox обединението ще вдъхне нов живот на производителите, отключвайки синергия за 2 млрд. долара.

Представител на НР все още не е коментирал офертата. Акциите на компанията поскъпват с близо 4,5% преди началото на борсовата сесия в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още