IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xbox Series X ще струва 499 долара

Microsoft обяви новината в Twitter, след като преди дни разкри, че ще има и по-евтин вариант

13:32 | 10.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris J. Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Microsoft ще предлага новата конзола Xbox Series X за 499 долара, обяви Xbox в Twitter, цитирана от Wall Street Journal.

Компанията твърди, че Xbox Series X ще включва по-добра графика, по-мощен процесор, повече място за съхранение и технологии като проследяване на светлината, което дава много по-реалистични картини.

Във вторник Microsoft обяви, че Xbox Series S, друга конзола, която планира да пусне на пазара на 10 ноември, ще се продава за 299 долара. Устройството е по-малко от предходните модели и не разполага с дисково устройство.

Стратегията представлява отклонение от предишните усилия на Microsoft да постави най-новите си технологични постижения в една единствена система.

Технологичният гигант от Редмонд, Вашингтон, както и Sony, отдавна работят по следващото поколение конзоли, след като през 2013 г. пуснаха предишните версии Xbox One и PlayStation 4.

Microsoft твърди, че предварителните поръчки за двете конзоли Xbox ще започнат от 22 септември.

Книжата на Microsoft повишиха стойността си с 4,3% в сряда и завършиха борсовата сесия на цена от 212,29 долара на фона на възстановяването на технологичните акции. От началото на годината акциите на Microsoft са повишили цената си с 34%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още