IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умните очила на Apple ще са мощни колкото компютрите Mac

Компанията ще ги пусне на пазара в края на 2022 г., твърди анализатор

10:38 | 29.11.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Brent Lewin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Дигиталните очила на Apple ще бъдат толкова мощни, колкото компютрите ѝ Mac, и ще се появят на пазара в края на 2022 г., коментира анализаторът от TFI Asset Management Мин-Чи Куо, цитиран от CNBC.

Куо е известен с това, че прогнозира с изключителна точност продуктовите премиери на Apple благодарение на връзките си с веригата на доставките на компанията. Куо твърди, че огромна изчислителна мощ ще помогне на очилата да се откроят от конкуренцията, тъй като ще се справят със сериозни задачи без връзка със смартфон или компютър. Според предишна непотвърдена информация очилата ще се нуждаят от връзка с iPhone, за да работят.

Най-новата информация обаче вероятно е свързана с факта, че Apple разработва собствени процесори за компютрите Mac. Тези чипове, които Apple нарича M1, работят по-добре от процесорите на Intel, които Apple по-рано ползваше, като освен това пазят живота на батерията.

Тази есен Apple пусна най-новата и най-мощна версия на процесора M1 – М1 Pro и M1 Max, в новия MacBook Pro. Куо твърди, че очилата също така ще използват процесор, базиран на M1.

И все пак според Куо Apple ще препозиционира очилата като аксесоар за iPhone, а не като нещо, което би заменило смартфона. Този продукт ще пасне добре на стратегията на Apple за продажба на носими аксесоари като AirPods и Apple Watch, които са свързани с основния ѝ продукт – iPhone.

Очилата на Apple ще използват добавена реалност. Компанията поддържа тази технология в iPhone от няколко години, но дигиталните очила имат потенциала да покажат много повече възможности за приложението ѝ.

Цената на акциите на Apple се понижи с повече от 2% в петък предвид по-широките разпродажби, на които станахме свидетели.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
Това не е трудно, откак пуснаха собствени процесори и лаптопите им станаха с мощност като на смартфон хахахаха :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още