IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ смартфонът на Apple ще се казва iPhone X

Функцията Face ID ще се ползва не само за отключване на апарата, но и за създаване на персонализирани емотикони

08:38 | 11.09.17 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Броени дни часове преди събитието, на което Apple ще представи своя юбилеен iPhone на 12 септември за първи в историята в новия кампус на компанията, стана ясно, че ще видим не един, а три нови смартфона.

Сега данни от софтуерния код на iOS 11 потвърждават с какви имена ще бъдат представени тези устройства. Оказва се, че дългоочакваният юбилеен модел, с който ще бъдат отчетени 10 години от представянето на първия смартфон на Apple, ще се казва iPhone X.

В същото време наследниците на сегашната генерация ще бъдат кръстени закономерно iPhone 8 и iPhone 8 Plus, предаде Bloomberg, позовавайки се на информация на разработчика на игри и приложения Стивън Трътън-Смит. 

Изборът на името iPhone X не е случаен, тъй като това е римската буква за числото десет, а символът Х придава и усещане за нещо специално. 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще са подобни на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но ще включват по-бързи процесори, съобщи Bloomberg News. Говорител на Apple отказа да коментира темата.

С редица промени в дизайна и хардуера iPhone Х трябва да отбележи подобаващо навършването на 10 години от първия модел с това име в индустрията. Устройството ще предложи различен дизайн, OLED дисплей без рамки около него, двойна задна камера и сензор за отпечатъци, който е вграден в самия дисплей.

Не е ясно кога и на каква цена ще стартират официалните продажби на смартфоните в Европа. Пазарната стойност се очаква да е по-висока от тази на тазгодишните флагмани на Samsung, но визията и подобренията в iPhone X трябва да оправдаят тази сума. 

Изтичането на тази информация се случва не отдавна, след като Apple случайно публикува софтуер за високоговорителя HomePod, който предостави подробности за предстоящите функции на iPhone. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук критикува медийните публикации за предстоящите модели през тази година, като заяви, че статиите са обезкуражили продажбите на настоящите модели. И все пак очакванията за предстоящия сезон са високи: според скорошно проучване на RBC Capital Markets почти две трети от респондентите са заявили, че ще си купят нов, неразкрит досега модел iPhone.

Изтеклият сега софтуер потвърждава по-ранните материал на Bloomberg News, че премиум устройството X ще замени обикновения скенер за пръстови отпечатъци Touch ID с функция за отключване чрез разпознаване на лицето. Apple ще я нарече Face ID, според софтуерния код. Сензорът ще се използва и за сканиране на изражението на лицето за превръщането му в анимирани емотики за съобщения, показва кодът. Bloomberg съобщи неотдавна, че премиум моделът няма да има Home бутон и вместо това ще използва серия от жестове за контролиране на устройството.

Изтеклият софтуер също така хвърля повече светлина върху предстоящата версия на Apple Watch, която ще има своя собствена клетъчна връзка (съществуващите модели трябва да бъдат ползвани с iPhone). Материал от 4 август на Bloomberg описва тези функции.

Кодът включва и снимка на новия часовник, с червен бутон отстрани и точки в средата на екрана, за да покаже силата на клетъчния сигнал. Изображението и пуснатият код показват, че устройството ще може да осъществява телефонни разговори без iPhone и че Apple ще заложи и на нови цветове, включително „сива керамика“ и нов „златен тон“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

5
rate up comment 32 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
голем праз .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 33 rate down comment 1
mvr0306
преди 6 години
В колко часа ще е това събитие на годината, че вече нямам търпение...да видим новите страхотни модели....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 38 rate down comment 4
zelka007
преди 6 години
това е премиум вещ ... не е обикновена вещ :) ... затова и цената е такава. можеш - купуваш , не можеш - коментираш. гледам морално остарялата 5-ца продължава да държи цена :) . Ray-Ban , Mercedes G-Class ... все премиум марки - срещу всичките стоят по-добри продукти , но не носят ексклузивност както тези марки :) . маркетинг му викат .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 39 rate down comment 0
Ivan.r
преди 6 години
Изчакай малко и ще видиш цената му с ДДС, импортни мита и надценки - 2.2-2.4 не му мърдат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 45 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
1608 лв. по текущ курс към долара. Малко скъпо за вещ, която след 1 година ще полуморално остаряла, а след две тотално изостанала от по-новите си събратя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още