IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony смени мениджъра на звеното зa PlayStation за втори път за две години

Компанията планира да пусне новата си конзола на пазара тази година

15:13 | 12.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският технологичен гигант Sony повиши маркетинг директор до позицията на нов ръководител на бизнеса ѝ с PlayStation – втората промяна в мениджмънта на едно от най-важните подразделения за по-малко от две години, предава Bloomberg.

Джим Раян ще стане президент на Sony Interactive Entertainment от 1 април, след като преди това ръководеше екипите по продажби и маркетинг на звеното, обяви базираната в Токио компания.

Той ще застане на мястото на Джон Кодера, който ръководеше подразделението от октомври 2017 г., след като дългогодишният му предшественик напусна.

Промените в управлението се случват в ключов момент за Sony, която се подготвя да пусне наследника на конзолата PlayStation 4 тази година.

Книжата на Sony понижиха стойността си с 11% миналата седмица, след като компанията отчете по-лоша печалба на подразделението за видео игри от очакваното, което подчертава намаляващата привлекателност на PS4, навлизаща в шестата си година.

„Реших да променя мениджърската стуктура на SIE, за да се уверя в устойчивата еволюция на платформата PlayStation и в бъдещия растеж на мрежата ѝ“, коментира Кен Йошида, главен изпълнителен директор на Sony.

Цената на акциите на Sony намаля с 1,1% в Токио, а от началото на годината е спаднала с 8,9 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още