IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на телевизионния бизнес на LG застава начело на мобилното звено

Компанията се надява Куон, който е експерт в преструктурирането на бизнеси, да ѝ помогне да възроди звеното за смартфони

11:08 | 28.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Мобилният бизнес на LG е виждал и по-добри дни, но никой не може да отрече лидерската позиция на компанията, когато става дума за телевизори, пише The Verge.

Изглежда сега компанията се надява, че може да направи нещо по въпроса с лошите резултати на бизнеса си със смартфони, като назначи Браян Куон, който ръководи звеното ѝ за домашни развлечения и който е описван като „експерт по преструктуриране на бизнеса“, за лидер на подразделението за мобилни комуникации. Решението влиза в сила от 1 декември.

"Господин Куон изигра ключова роля в трансформирането на телевизиознния бизнес, този с аудио продукти и този с персонални компютри, превръщайки ги в лидери в категориите си“, коментира LG. “Неговите познания и опит на глобално ниво ще бъдат особено важни в продължаващото преструктуриране на мобилните операции на LG”.

Хуанг Джонг-хуан, който в момента ръководи мобилния бизнес, ще се фокусира върху ролята си на ръководител бизнес развитие, докато Куон ще запази част от функциите си, свързани с бизнеса с развлекателни продукти.

Главният изпълнителен директор на LG Electronics също ще отстъпи част от задачите си, делегирайки повече ежедневни задачи на главния финансов директор и президент на компанията Дейвид Юнг. Целта е да има повече време, за да се фокусира върху бъдещата стратегия.

Тази година LG пусна няколко смартфона. Голяма еуфория обаче нямаше около G7 и V40. Въпросът е колко добре ще се справи Куон с нелеката задача да убеди потребителите, че телефоните на LG си струват инвестицията – толкова, колкото и телевизорите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още