IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седем причини да избереш iPhone XS вместо iPhone XR

Въпреки че iPhone XR е по-достъпен като цена в сравнение с iPhone XS, съществуват няколко добри причини да избереш iPhone XS, макар и да е по-скъп

09:00 | 11.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Въпреки че iPhone XR е по-достъпен като цена в сравнение с iPhone XS, съществуват няколко добри причини да избереш iPhone XS, макар и да е по-скъп.

Хайде да видим кои са те. Събрахме седем такива причини за теб, които да те убедят, че iPhone XS си заслужава повече, отколкото iPhone XR.

1. iPhone XR е наличен само в един размер. iPhone XS се предлага в два размера.

Ако ти харесва как изглежда и как се усеща iPhone XR, трябва да знаеш, че можеш да получиш този телефон само в един-единствен размер – с дисплей от 6,1 инча.

За сметка на това, ако предпочетеш iPhone XS, ще можеш да избираш между два размера: модел с дисплей от 5,8 инча или модел „Мах” с 6,5 инча.

2. Дисплеят на iPhone XS е значително по-добър от този на iPhone XR

Екранът на твоя телефон е важен, понеже е основният прозорец за цялото съдържание, което визуализираш: файлове, документи, снимки, видеоклипове и много други. Ще гледаш към този екран цял ден, всеки ден.

iPhone XS има OLED екран „Super retina”, докато iPhone XR има LCD „Liquid Crystal”.

OLED екраните като цяло светят по-силно, възпроизвеждат цветовете по-точно и могат да получат по-добър контраст в сравнение с LCD екраните. iPhone XR има един от най-добрите LCD екрани монтирани някога на смартфони, но все пак не може да се доближи до дисплея на iPhone XS, който е най-добрият начин да разглеждаш снимки и видео клипове.

3. iPhone XR има по-дебели ръбове около екрана си спрямо iPhone XS

Екранът на iPhone XS освен че е по-слаб, губи съревнованието и по това, че идва с по-дебели ръбове около дисплея.

През 2019 хората вече обръщат внимание на дебелината на ръбовете на своите телефони. Те искат това, което гледат, да се визуализира така сякаш направо излиза от екрана. Ако и за теб е важен този аспект, знай че iPhone XS предлага по-добра визуализация, защото има по-меки линии около екрана.

4. iPhone XR е наличен в шест прекрасни цвята, но ако искаш сребрист или златист телефон, можеш да го получиш единствено от iPhone XS

iPhone XR може да бъде закупен в червено, синьо, черно, бяло и коралово.

iPhone XS също е наличен в черно, заедно със сребристо вместо бяло, но има и вариант в златисто.

5. iPhone XR е по-тежък от iPhone XS

Възможно е да не отчетеш важността на теглото, когато купуваш смартфон, но когато започнеш да вдигаш телефона си по десетки пъти на ден и го мъкнеш постоянно с теб, теглото ще започва да си проличава.

iPhone XR тежи 194 грама, докато iPhone XS е едва 177 грама.

Въпреки това, iPhone XR е по-лек от по-голямата версия на iPhone XS - iPhone XS Мах, който пък тежи цели 208 грама.

6. iPhone XR няма системата двойни камери на iPhone XS, въпреки че има страхотен зуум

Докато iPhone XR и iPhone XS имат почти идентична инфраструктура на камерата, както в предната, така и в задната камера, iPhone XR не е снабден с оптичен зуум, а само с дигитален такъв, понеже няма втори телеобектив, който се поставя само при iPhone XS.

Дори още повече – дигиталният зуум е по-добър при iPhone XS, докато iPhone XR може да постигне дигитален зуум от едва 5Х за снимки и дигитален зуум 3Х за видеоклипове, а iPhone XS прави 10Х зуум за снимки, 6Х за видеоклипове, плюс оптичния зуум от 2Х.

7. Можеш да получиш повече  пространство за съхранение с  iPhone XS

Вариантите за вътрешна памет варират, но максимума, който можеш да получиш от iPhone XR, е 256 GB. С iPhone XS можеш да се радваш на повече памет с вариант от 512 GB. Това означава повече място за снимки, клипове, файлове, приложения, документи, игри и много други. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още