IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung показа нов дизайн на смартфон със сгъване на квадрат

Компанията очевидно има по-големи амбиции на пазара на огъващи се устройства

11:30 | 30.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Първият огъващ се смартфон на Samsung - Galaxy Fold. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Първият огъващ се смартфон на Samsung - Galaxy Fold. Снимка: Архив Ройтерс

Южнокорейският гигант Samsung Electronics представи нов дизайн на смартфон с квадратно сгъване, с което показва, че е готова да продължи тенденцията на огъващите се устройства, след като пусна първия си модел през септември, предава Ройтерс.

По време на конференцията си за разработчици – Samsung Developer Conference 2019, която се проведе в САЩ, южнокорейският технологичен гигант пусна видеоклип, показващ новия концептуален телефон. 

"Невероятното на технологията за сгъване е, че може да стане по-компактна както тук“, коментира Сали Хисун Джонг, ръководител на Framework R&D Group в Samsung. “Невероятно, нали?“, посочи тя, последвана от аплодисментите на присъстващите в залата.

Най-големият производител на смартфони в света се насочва към пускането на 5G устройства и огъващи се смартфони за 2000 долара, докато се бори с конкуренцията на Apple и Huawei Technologies на един все по-наситен пазар.

Новият ѝ дизайн позволява на устройствата да се сгъват хоризонтално наполовина.

"Тази чисто нова форма, която проучваме в момента, не просто пасва лесно в джоба ви, но и променя начина, по който използвате телефона“, коментира Джонг.

Миналата седмица китайската компания Huawei започна да приема поръчки в Китай за своя дългоочакван огъващ се смартфон, с което се надява да компенсира по-слабите продажби в чужбина заради проблемите ѝ с американските санкции.

Samsung не разкри никакви подробности кога се очаква да пусне новия огъващ се смартфон.

"Въпреки че не можем да коментираме бъдещи продукти, Samsung е ангажирана с това да бъде пионер в категорията на огъващите се устройства, включително инвестирайки в развитието на нови възможности“, коментира компанията в изявление за Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още