IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung подсказа, че се задава ново поколение Galaxy Fold

Новият огъващ се смартфон на компанията вероятно ще бъде представен на 5 август

12:28 | 20.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Докато събитието Galaxy Unpacked 2020 се задава, Samsung Electronics продължава да подсказва в социалните мрежи какво да очакваме от новите ѝ продукти. Най-новият жокер изглежда е за Galaxy Fold 2, пише Mashable.

В неделя компанията пусна туит с видео, което напомня за огъващия се телефон, чиято нова версия може би ще бъде представена на събитието на 5 август.

 

Имаше известни спекулации дали Samsung ще включи новия Fold във вече големия си списък с продуктови новини. Досега компанията подсказа за Note 20 Ultra, Galaxy Tab S7+, слушалките Galaxy Beans и Galaxy Z Flip 5G.

Туитът се появи само няколко дни, след като Макс Уайнбах, който редовно публикува изтекла от компанията информация, туитна, че премиерата на Fold 2 вече е планирана за октомври. Това беше в отговор на негов по-ранен туит, че Fold 2 няма да бъде представен на Unpacked 2020.

Но сигналите на Samsung са съвсем различни. Второто поколение огъващи се телефони на компанията ще се появи по-малко от година след премиерата на оригиналния Galaxy Fold.

Разбира се, за спецификации все още е рано да се говори. Но Рос Йънг, основател и главен изпълнителен директор на Display Supply Chain Consultants, изглежда от април има идея какво се очаква.

След като корейската медия ETNews потвърди спецификациите на Galaxy Fold 2 през юни, Йънг публикува в Twitter скрийншот с предполагаемата конфигурация.

Според тази информация Fold 2 вероятно ще има по-голям вътрешен дисплей – 7,5 инча, спрямо 7,3 инча при първия модел. Предният екран на Fold 2 също може да е по-голям – 6,23 инча, докато този на предшественика му е 4,3 инча.

Ако съдим по промоционалното видео на Samsung, смартфонът ще бъде с цвета „Mystic Bronze”, който компанията вече използва като основна тема за хардуерната си линия.

Колкото до цената, Fold 2 може да е по-евтин от модела от 2019 г., въпреки че ще е с по-добри спецификации.

Fold едно беше с начална цена от 1980 долара, докато Fold 2 може да се предлага за 1880 долара. Със сигурност сумата остава висока, но вероятно малко по-ниската цена сега може да накара повече хора да инвестират в подобно устройство.

Fold 2 изглежда няма да разполага с S Pen. Въпреки че туитът на Йънг посочва, че Fold 2 ще включва този аксесоар, през юни той потвърди, че Samsung повече няма да го включи в този модел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още