IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung обяви бюджетни версии на флагманите си

Целта на компанията може би е да изпревари Apple, която се кани да пусне iPhone SE 2

19:13 | 03.01.20 г.
<p>
	<em>Снимка:Samsung</em></p>

Снимка:Samsung

Samsung обяви два нови бюджетни телефона Galaxy Note 10 Lite, който включва популярния стилус S Pen, и Galaxy S10 Lite, пише CNBC.

Компанията не разкри на какви цени ще се предлагат, нито кога ще се появят на пазара, но се очаква да бъдат по-евтини от флагман версиите. Все още не е ясно и на кои пазари ще са достъпни новите устройства.

Новината за телефоните беше обявена преди CES 2020 и по-важното – преди очаквания iPhone SE 2, който се смята, че ще излезе през първото тримесечие на тази година, твърди анализаторът Мин-Чи Куо.

Galaxy Note 10 Lite има по-голям 6,7-инчов дисплей в сравнение с 6,3-инчовия екран на базовия модел Note 10 и е по-малък от Galaxy Note 10, който има 6,8-инчов дисплей. Освен това разполага с три камери, включително ултраширокоъгълна. Батерията му също ще е по-голяма.

Samsung обяви и модела Galaxy S10 Lite, който се присъединява към семейството на Galaxy S10, включващо базовия Galaxy S10, по-малкия Galaxy S10e, по-големия Galaxy S10+ и Galaxy S10+ 5G.

S10 Lite има голям 6,7-инчов екран и е подобен на Galaxy Note 10, но с различни камери и без поддръжка на S Pen.

Анализаторът Мин-Чи Куо, който следи отблизо Apple, твърди, че iPhone SE2 ще струва 399 долара и се очаква да включва много от новите функции от последните модели iPhone, но в „тялото“ на iPhone 8.

Премиерата му през първото тримесечие на 2020 г. предполага, че Samsung може би работи по бюджетни версии на своите флагмани, които да излязат преди предложенията на Apple.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още