IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да построи производствена база в САЩ

Размерът на инвестицията и местоположението на завода за производството на битова техника още не са ясни

11:47 | 02.02.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Samsung Electronics Co Ltd може да изгради завод за битова техника в САЩ, предава Ройтерс, като се позовава на запознат с темата източник. Така корейският концерн може би ще стане поредната глобална компания, която отговаря на критиките за вноса от страна на новия американски президент Доналд Тръмп.

Размерът на инвестицията и местоположението на новата база още не са определени окончателно, казва източникът на информационната агенция. Той е отказал да бъде идентифициран поради липса на разрешение да говори публично по въпроса.

Новата администрация на САЩ заплашва да наложи високи мита за внос, а президентът Доналд Тръмп атакува публично някои от най-големите компании в света заради производство в чужбина на продукти, предназначени за американски потребители. Това подклажда опасения в индустрията и предизвиква бум на обещания за повече инвестиции в Страната на неограничените възможности.

Samsung посочва в изявление, че компанията продължава да „оценява новите инвестиционни нужди" в САЩ, но не коментира конкретни планове.

През ноември преди победата на Тръмп компанията заяви, че ще инвестира повече от 1 млрд. долара в своя завод за чипове в Остин, Тексас, до края на юни 2017 г.

Към днешна дата корейските компании не са на прицел заради вноса, но някои от тях предприеха превантивни ходове, за да предотвратят критики. Hyundai Motor Group например заяви миналия месец, че планира да увеличи инвестициите си в САЩ с 50 на сто до 3,1 млрд. долара за период от пет години.

LG Electronics Inc също обяви през януари, че ще вземе решение за това дали да изгради производствена база в САЩ в рамките на първата половина на годината и предупреди за рисковете от търговските политики на администрацията на Тръмп.

Тенеси е възможният вариант за локация на нов завод за домакински уреди и телевизори на LG, твърди източник, запознат с въпроса.

Вижте повече в материала на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
Ivel
преди 7 години
Не и требват тия ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още