IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да изгуби милиони долари заради срив в електрозахранването

Заводът на компанията Hwaseong в Южна Корея временно е спрял производството на чипове заради повреда в захранващ кабел

11:00 | 01.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics частично спря производството на полупроводници в своя завод Hwaseong заради продължило около минута прекъсване на електричеството, съобщава Ройтерс. 

Няколко производствени линии на флаш чипове DRAM и NAND са спрени временно. Прекъсването на електрозахранването се дължи на проблем с местен кабел за пренос на електроенергия, като се очаква пълното му възстановяване да приключи през следващите три дни.

Samsung, най-големият производител на чипове за памет в света, вече извършва проверки на производствените линии за рестартиране на дейността, както и на размера на загубите от спирането на производството.

Предполага се, че инцидентът е причинил загуби в размер на милиони долари, посочва анонимен източник с пряко познаване на въпроса, но добави, че няма големи щети.

Прекъсването на електрозахранването в завода на чипове Pyeongtaek на Samsung през 2018 г. доведе до приблизителни загуби от около 50 милиарда вона (43,32 милиона долара), припомня Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
Бидонойл
преди 4 години
Да минават на собствени енергоизточници. Те поне могат да си го позволят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още