IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung мести част от производството си във Виетнам

Още един от служителите на компанията в Южна Корея даде положителна проба за COVID-19

21:23 | 06.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung Electronics обяви, че временно ще премести част от производството си на смартфони от Южна Корея във Виетнам, след като още един от корейските ѝ служители се оказа заразен с коронавирус, а това принуждава компанията да затвори завода, предава Ройтерс.

Говорителка на компанията заяви, че групата е спряла операциите във въпросното звено, което се намира в южната част на страната. Това се е случило, след като един от работниците е дал положителна проба за COVID-19.

Заводът, който прави премиум смартфони за Samsung, като S20 и огъващия се Z Flip, ще възобнови работа в събота, посочва говорителката.

От края на февруари общо шестима работници от завода са заразени. Въпросното място се намира в близост до епицентъра на епидемията в Южна Корея, който пък доведе до предишните временни спирания на работата.

Решението за прехвърляне на производството на „част от премиум смартфоните“ във Виетнам „има за цел по-ефективно, стабилно и навременно доставяне на продукти до потребителите“, посочва Samsung в изявление.

Планът на компанията е да върне производството по стария план, след като епидемията отшуми. Samsung вече прехвърли голяма част от производството си във Виетнам в рамките на последното десетилетие, където прави около 50% от смартфоните си и почти не среща проблеми в дейността. Засегнатият сега завод прави малка част от продуктите на южнокорейския гигант.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още