IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Display слага край на производството на LCD до края на 2020 г.

Поръчките, направени досега, ще бъдат изпълнени

10:55 | 31.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Южнокорейският производител на панели Samsung Display реши да сложи край на своето производство на течнокристални екрани в Южна Корея и Китай до края на тази година, посочва говорителка на компанията, цитирана от Ройтерс.

Samsung Display, звено на южнокорейския технологичен гигант Samsung Electronics, заяви през октомври, че е спрял една от двете си подуктови линии за LCD на вътрешния си пазар зарада спада в търсенето и пресищането на пазара.

„Ще доставим поръчаните течнокристални дисплеи на нашите клиенти до края на тази година без никакви проблеми“, обяви компанията в изявление.

През октомври доставчикът на Apple заяви, че ще инвестира 13,1 трлн. вона (10,72 млрд. долара) в звена и проучвания за подобряване на една продуктова линия, докато се бори със свръхпредлагането предвид слабото търсене в глобален мащаб на телевизори и смартфони.

Инвестицията през следващите пет години ще бъде фокусирана върху превръщането на южнокорейските линии за LCD в места за масово производство на по-развити екрани.

Компанията има две LCD производствени линии в заводи в Южна Корея и два завода за такива дисплеи в Китай.

Конкурентът LG Display заяви по-рано тази година, че ще спре вътрешното производство на LCD панели за телевизори до края на 2020 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още