IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на смартфони в Китай скочиха със 17% през април

Правителствени данни подсказват за възстановяване на пазара

11:37 | 12.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Justin Chin/Bloomberg</em></p>

Снимка: Justin Chin/Bloomberg

Продажбите на смартфони от китайските фабрики към доставчиците са нараснали със 17% през април, спрямо същия месец година по-рано, сочат правителствени данни, цитирани от Ройтерс.

Информацията предполага за ранно възстановяване на този пазар за производители на смартфони като Apple и Huawei Technologies, както и за потенциално завръщане към нормалността в Китай, когато говорим за по-широкия пaзар на потребителски хардуер, след кризата с коронавируса.

Производителите на смартфони са продали 40,8 млн. смартфона през април, спрямо 34,8 млн. през април 2019 г., твърди държавният мозъчен тръст Китайска академия за информационни и комуникационни технологии (CAICT).

За първи път от години организацията не разкрива дела на продадените устройства с Android – ключова метрика, която дава яснота колко смартфона е продала Apple в Китай за месеца.

Частните компании за проучвания, които следят сектора, като Canalys, IDC и Counterpoint Research, твърдят, че продажбите на устройства на Apple в Китай са се свили до нисък едноцифрен процент.

Конкурентът Huawei е успял да запази продажбите си сравнително без промяна през тримесечието, докато китайските играчи, залагащи на Android – Oppo, Vivo и Xiaomi, са били засегнати от кризата с Covid-19 и продадените им обеми са се свили с двуцифрен процент, твърдят компаниите за проучвания.

Apple и конкурентните ѝ брандове за смартфони не разкриват публично данни за регионалните си продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още