IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предварителните поръчки на iPhone 12 в първия им ден надминаха тези на iPhone 11

Според анализатора Мин-Чи Куо iPhone 12 Mini едва ли ще допадне на потребителите в Китай

20:07 | 19.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Apple е продала повече бройки iPhone 12 през първите 24 часа след пускането на предварителните продажби миналата седмица, отколкото iPhone 11 през същия период миналата година, твърди известният анализатор на Apple Мин-Чи Куо от TF International Securities, цитиран от CNBC.

Куо пише, че Apple е продала до 2 млн. бройки iPhone 12 в първото денонощие, докато при iPhone 11 броят е бил 800 хил. Но за целия уикенд на предварителни поръчки, който изтече в неделя, Куо прогнозира, че Apple е продала 9 млн. iPhone 12, а това е под общия брой от 12 млн., които iPhone 11 продаде за същия период. IPhone 12 Pro се продава по-добре от очакваното благодарение на силното търсене от Китай, допълва Куо.

Обичайно Куо има доста точни прогнози за представянето на продуктите на Apple и техните продажби, така че думата му тежи, особено откакто преди две години американският технологичен гигант спря да разкрива данни за продажбите на iPhone.

Много анализатори, следящи Apple, прогнозират „суперцикъл“ на продажбите на iPhone за фискалната 2021 г. за компанията, която започна през октомври. Това се дължи на по-голямата от обичайно база от потребители, която чака да обнови устройствата си, както и заради 5G свързаността.

Куо посочва, че свиването на цената на iPhone 11 до 599 долара е довело до по-ниски предварителни поръчки на iPhone 12.

IPhone 12 Pro, който има по-добри камери от базовия модел, се е продавал по-добре от очакваното в първата вълна от поръчки, благодарение на наличието на 5G в Китай, допълва анализаторът, споделяйки, че на азиатската държава се падат между 35% и 45% от търсенето на Pro версията.

Търсенето на iPhone 12 Mini (по-малката версия на iPhone 12) и на iPhone 12 Pro Max (по-голям вариант на iPhone 12 Pro), които ще излязат на пазара следващия месец, ще е по-слабо от това на 12 и 12 Pro, смята Куо. 

IPhone 12 Mini вероятно няма да се продава толкова добре в Китай заради по-малкия си екран и поради факта, че не поддържа две SIM карти – популярна функция в Азия, позволяваща прехвърлянето от един на друг мобилен оператор през едно устройство, посочва Куо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
dikens15
преди 3 години
Попитали радио Ереван:- Как се доят овце?Отговорът:- Пусни нов айфон на пазара и гледай какво става
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
а те така ... криза ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още