IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последните модели iPhone набират скорост в по-късните месеци от представянето си

iPhone X е бил най-продаваният модел през всяка една седмица от последното тримесечие

17:55 | 11.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-новата линия телефони на iPhone може да не стартира с импулса, с който инвеститорите очакваха, но според анализатори представянето им след това е силно.

По-голяма част от потребителите на iPhone избират телефони от последната серия в сравнение с преди година и избора им от последната тогавашна серия.Проучването е изготвено от компанията M Science, която борави с алтернативни данни като активирането на мобилни устройства.

С други думи през май тази година потребителите на iPhone са били по-склонни да изберат някои от най-новите модели на компанията Apple в сравнение със същия период от 2017 г., посочват анализаторите.

„Не видяхме това през първите шест месеца от жизнения цикъл“, заяви Мат Гудман, анализатор от M Science, чиято компания следи месечните продажби на iPhone по целия свят. През по-голямата част от текущия си цикъл iPhone се представя по-слабо в сравнение с предишната серия на относителна база. „Смесеното преминаване към по-нови устройства има положителни последици за средната продажна цена”, добави Гудман.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук сподели на последния конферентен разговор по поводе финансовия отчет през май, че iPhone X е бил най-продаваният модел през всяка една седмица от последното тримесечие, което потвърждават и данните на M Science.

“Част от това се случва, защото предстои освежаване от страна на iPhone X, а хората, които желаят да похарчат 1000 долара и повече, вече са направили това“, сподели Гудман пред Market Watch.

Една определена точка от отчетната информация на M Science се отнася за iPhone 6, който „бележи истинско съживяване“, както го определя Гудман. Моделът, пуснат от Apple през 2014 г., се представя добре при предплатените услуги и е евтина опция за развиващите се пазари, допълва той.

Моделът има дял между 5% и 10% от глобалните продажби през май, информира MarketWatch по данни на M Science.

Гудман казва, че и средният период на използване на определен модел на iPhone нараства до 727 за текущия цикъл спрямо 697 дни при предишния и 667 дни по време на "суперцикъла" от 2014 до 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още