IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PlayStation VR излиза на пазара, а Sony очаква огромен успех

Компанията е предвидила увеличаване на производството, за да отговори на голямото търсене

18:03 | 13.10.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японският технологичен концерн Sony очаква, че от очилата му за виртуална реалност PlayStation VR ще се продадат “стотици хиляди” бройки след пускането им на пазара в четвъртък. Същевременно компанията увеличава производството, за да се справи с очакваното търсене, пише CNBC, позовавайки се на изпълнителния директор на подразделението на компанията за игри в Европа.

PlayStation VR представлява първата стъпка на Sony във виртуалната реалност. Очилата трябва да бъдат свързани с PlayStation 4, за да работят. Sony се надява, че струващото 399 долара устройство ще помогне на нейното подразделение за игри да запази набраната инерция, на фона на забавянето на други области, като смартфоните.

Джим Райън, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Europe, коментира пред CNBC, че компанията очаква силни продажби.

“Знаем от данните, които имаме за предварителните поръчки, че интересът е значителен”, коментира Райън, добавяйки, че при старта продажбите ще бъдат “стотици хиляди”.

PlayStation VR може да продаде около 2,6 млн. бройки тази година според проучване на SuperData. Sony има силни позиции, като се има предвид, че разполага с база от 40 млн. потребители на конзолата PlayStation 4, така че дори и да има слаб интерес към очилата за виртуална реалност,  това ще донесе допълнителни приходи подразделението за игри.

Но на фона на силното търсене Sony ще трябва да се справи с голямото производство и доставките, нещо, което е взето под внимание вече.

“Взехме решение за по-нататъшно увеличаване на производството в края на 2016 и началото на 2017 г.”, коментира Райън.

Но точно при старта си PlayStation VR ще се изправи пред редица предизвикателства. На първо място цената от 399 долара не включва ръчните контролери и камерата, от която се нуждае устройството, за да работи. Освен това не включва и конзола PS4.

Sony заяви, че пуска 50 игри за VR, но много от тях не са пълни. Вместо това те са наричани от компанията “преживявания”. Някои от тях дори не изискват играчът да прави каквото и да било. Това ще направи Playstation VR продукт предимно за хората, които са привлечени от новите технологии. Според Райън различните игри ще се харесат на широк кръг от играчи.

Sony излиза на един голям пазар, тъй като потребителските разходи за виртуална реалност се очаква да достигнат 3,3 млрд. долара до 2020 г. според IHS. Oculus на Facebook и HTC са само двама от играчите обаче, които също искат парченце от този пай. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още