IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PlayStation излиза по Коледа, но не тази

Sony обяви, че новата ѝ конзола ще се появи на пазара в края на 2020 г.

17:04 | 08.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новата конзола на Sony ще се казва PlayStaton 5 и ще бъде пусната на пазара за коледния сезон на 2020 г., разкри в публикация в блога на компанията президентът и главен изпълнителен директор  на Sony Interactive Entertainment Джим Раян.

В текста Раян посочва и какви са новостите в конзолата, в това число и контролер, който ще се доставя директно с PS5.

“Една от нашите цели с това следващо поколение е да задълбочим усещането ви за потапяне в игрите и с новия контролер успяхме да преосмислим начина, по който допирът може да допълни това“, посочва Раян в публикацията. В случая се заменя вибрацията с нова система, която ще даде повече тактилна обратна връзка по време на игра.

От компанията твърдят, че това ще даде по-широк спектър от усещания, така че „блъскането на състезателен автомобил в стена да се усеща много по-различно от удар на футболното игрище“.

„Можете дори да усещате различни текстури, при тичане по поляна или преминаване през кал“, коментира Раян.

Втората иновация са т.нар. адаптивни спусъци на контролера, вградени в бутони L2/R2. Тук идеята е, че разработчиците могат да ги програмират по такъв начин, че играчът да усеща съпротивление, като дърпането на тетива на лък или ускоряване на офроуд автомобил, движещ се по каменист път. На разработчиците вече са разпратени ранни версии на контролера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още