IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PlayStation 5 няма да е налична във физическите магазини в деня на премиерата си

Целта е да се избегнат опашките заради Covid-19

18:35 | 05.11.20 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Playstation.com</em></p>

Снимка: Playstation.com

Sony обяви, че новата ѝ конзола PlayStation 5, която ще се конкурира директно с Xbox Series X и Xbox Series S на Microsoft, няма да се продава във физически магазини в деня на премиерата си заради разпространението на коронавируса, пише CNBC.

Игровите конзоли обикновено предизвикват големи опашки от потребителите, които чакат, за да се сдобият с най-новия модел.

Вместо това на 12 ноември феновете ще могат да купят конзола онлайн от търговските партньори на Sony. Повечето бройки вече са разпродадени преди деня на премиерата, така че не е ясно колко ще са останали за въпросния ден, когато ще започнат доставките.

Освен това не се знае кога можем да очакваме конзолите в магазините.

„Няма да има налични бройки за покупки от магазин в деня на премиерата (12 ноември или 19 ноември в зависимост от региона ви). Моля не планирайте да чакате на опашки пред местните ви търговци в деня на излизането, с надеждата, че ще намерите конзола PS5 за покупка“, написа Sony в публикация в блога си. „Пазете се, стойте у дома и направете поръчката си онлайн“.

Sony посочва, че клиентите, които вече са поръчали конзола за взимане от магазин, ще могат да го направят при търговеца, стига да си уговорят среща предварително и да спазват протоколите за безопасност на продавача.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още